Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)

Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is de landelijk vastgestelde methode om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling met als doel taalachterstanden te bestrijden. Het bezoeken van peuteropvang is voor alle peuters belangrijk. Kinderen leren hier allerlei nieuwe dingen, en worden voorbereid op de start van de basisschool. Ook leren ze om te gaan met leeftijdsgenootjes.

Wist u dat alle peuters (van 27 maanden tot 4 jaar) recht hebben op 8 uur per week gesubsidieerde peuteropvang? Kinderen met een indicatie krijgen daar nog eens 8 uur per week gratis bij. Het consultatiebureau, waar de gezondheid en de ontwikkeling van alle kinderen tussen 0 en 4 jaar wordt gevolgd, geeft deze indicatie af.
Werkende ouders betalen voor 8 uur opvang per week slechts de Rijksnorm dagopvang en krijgen hier van de Belastingdienst nog een tegemoetkoming over. Niet werkende ouders betalen een inkomensafhankelijke bijdrage. Bereken uw netto kosten voor opvang met onze rekentool.

We werken op de peutergroep met het VVE programma Uk & Puk. Via verschillende thema’s worden alle ontwikkelingsgebieden van de kinderen gestimuleerd. Daarbij speelt de pop ‘Puk’ een grote rol. Iedere 4 tot 6 weken staat er een ander thema centraal en organiseren we allerlei leuke en leerzame activiteiten. Lees hieronder onze VVE themanieuwsbrieven.

Door wie?

Op de peutergroep werken alleen VVE-gecertificeerde medewerkers. Zij beschikken over de juiste vaardigheden om de ontwikkeling van uw kind planmatig te stimuleren. Alle locaties van Little Jungle Kinderopvang worden gecontroleerd door GGD en Onderwijsinspectie.

Vraag een rondleiding of meer informatie aan

Wilt u meer informatie, een vrijblijvend gesprek of een rondleiding op onze peuteropvang? Bel 040 – 237 5761 of stuur ons een bericht. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Onze VVE Peuteropvang locaties in Eindhoven

VVE themanieuwsbrieven

Ouders ontvangen voor aanvang van ieder thema een VVE themanieuwsbrief waarin staat beschreven welk thema centraal staat, welke spelactiviteiten er worden aangeboden en wat de kinderen spelenderwijs zullen leren. Ook staan in iedere nieuwsbrief activiteiten voor thuis beschreven en zijn er liedjes en versjes in opgenomen. Zo kunt u thuis aansluiten op wat uw kind op het kindercentrum meemaakt.

Hieronder treft u een overzicht aan van alle VVE themanieuwsbrieven.

Komt u een keer bij ons kijken?

Om een goed beeld te krijgen van onze opvang locaties laten wij ze graag aan u zien! Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op voor een persoonlijke rondleiding. U kunt uw kind ook meteen inschrijven of ons bellen op 040 – 237 57 61.

© 2024 Little Jungle | Algemene voorwaarden en huisregels | Privacy & Cookies